Bývalý Mládkův náměstek Šolc přechází do ČEZ

Náměstek ministra průmyslu a obchodu Pavel Šolc

Náměstek ministra průmyslu a obchodu Pavel Šolc Zdroj: Anna Vackova, E15

Bývalý náměstek ministra průmyslu Jana Mládka (ČSSD) odpovědný za energetiku Pavel Šolc (53) od dubna nastoupí do společnosti ČEZ Distribuce. Šolc to oznámil na mezinárodním energetickém fóru v Praze. Ve funkci náměstka skončil Šolc z osobních důvodů ke konci loňského října, od té doby působil jako Mládkův poradce. Novou náměstkyní pro energetiku se následně stala Lenka Kovačovská.

„Budu se věnovat oblasti rozvoje sítí,“ řekl Šolc, který se stane i členem představenstva společnosti.

Do ČEZ se vrací po 17 letech, v letech 1993 až 1999 pracoval ve společnosti jako specialista strategie, později jako vedoucí oddělení tvorby analýz scénářů rozvoje. Od přelomu tisíciletí až do roku 2012 pracoval pro provozovatele tuzemské přenosové soustavy ČEPS, mimo jiné jako ředitel sekce strategie. Náměstkem ministra průmyslu byl Šolc od května 2012.

ČEZ Distribuce je dceřinou společností energetické firmy ČEZ. Je provozovatelem distribuční soustavy a působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v krajích Zlínském a Vysočina.