Časopis pro gaye Lui vstupuje do distribuce

Časopis Lui je poprvé v prodeji na stáncích

Časopis Lui je poprvé v prodeji na stáncích

Dvouměsíčník Lui je od soboty 17. listopadu v prodeji v pražské síti obchodů Relay a InMedio za cenu 25 Kč.

Lui magazín vychází jako dvouměsíčník v nákladu 5 tisíc kusů, z toho jedna třetina jde do distribuční sítě Relay a InMedio. Odhadovaná čtenost magazínu je 20 tisíc čtenářů. Stávající distribuční kanály magazínu v podobě pražských kaváren, gay klubů nebo gay friendly kaváren, kde je magazín k dispozici zdarma, zůstávají, stejně jako možnost stáhnout si vydání online na stránkách časopisu.

„Naší velkou výhodou je, že jsme schopni přesně zasáhnout cílovou skupinu gay komunity a nejen popisovat, ale i vytvářet trendy, které tuto komunitu ovlivňují. Náš obsah ale také oslovuje i sebevědomé a otevřené lidi bez ohledu na sexuální orientaci nebo pohlaví,“ vysvětluje šéfredaktor Lui Jakub Starý.

Hlavním materiálem čísla, který je po tříleté existenci poprvé v prodeji na stáncích, je historie a původ přezdívky prezidenta Václava Klause Kikina a jeho vztah ke gay komunitě včetně přehledu jeho nejznámějších anti-gay výroků. Časopis nabídne také analýzu postojů prezidentských kandidátů vůči LGBT komunitě nebo článek Gay&Brands analyzující vztah gayů ke značkám a jejich spotřebitelského chování.