Český rozhlas hlásí změny ve vedení

Peter Duhan

Peter Duhan Zdroj: CTK/Sulova Katerina

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan představil na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu své další kroky směřující ke změnám v nejvyšším vedení Českého rozhlasu od 1. dubna 2013.

Do pozice náměstka generálního ředitele pro program a vysílání jmenuje od 1. dubna René Zavorala, dosavadního náměstka generálního ředitele pro strategický rozvoj. Post programového náměstka bude zároveň představovat pozici 1. náměstka generálního ředitele.

K 1. dubnu nově vznikne samostatná Sekce regionálního vysílání v čele s náměstkem generálního ředitele pro regionální vysílání. Do této funkce Peter Duhan jmenuje dosavadního náměstka generálního ředitele pro program a vysílání Jana Mengera.

Do pozice náměstka generálního ředitele pro strategický rozvoj bude jmenován Jiří Svoboda, dosavadní ředitel Českého rozhlasu České Budějovice.

Tisková zpráva Českého rozhlasu uvádí, že cílem změn je posílení v oblasti programu a vysílání: „Především půjde o realizaci náročného a ve svém důsledku rozsáhlého projektu, jakým bude nová profilace regionálních stanic a vytvoření „národního okruhu“, a dále pak pokračování v profilaci ostatních stanic Českého rozhlasu.“