Český statistický úřad s novým logem

Nové logo ČSÚ

Nové logo ČSÚ

Český statistický úřad (ČSÚ) mění od nového roku své logo a celou vizuální identitu. Tu pro nejvýznamnějšího zpracovatele statistických dat v České republice navrhlo grafické studio Toman Graphic Design.

Nový logotyp vychází ze samotné činnosti Českého statistického úřadu. „Statistika odráží realitu a pomáhá skládat ucelený a čitelný obraz její mnohovrstevnatosti. I proto jsme v našem návrhu využili symbol grafu, který přesně zrcadlí obrazec názvu,“ představil nový znak jeho tvůrce Jiří Toman.

Veřejnost se bude s novou prezentací Českého statistického úřadu potkávat od začátku příštího roku.

„Kromě samotného loga, které velice jednoduchým a čistým způsobem představuje to, čím se náš úřad zabývá, se nový vizuální styl úřadu postupně objeví také na všech tiskovinách, materiálech a informačních systémech, s nimiž přichází široká i odborná veřejnost do kontaktu,“ uvedl ředitel odboru vnější komunikace ČSÚ Michal Novotný.

Do základního motivu pruhů, jež vyjadřují graf s plusovými i mínusovými hodnotami, budou vkládány fotografie, texty či vysekávané motivy.

„Na všech materiálech se snažíme zdůraznit a dále rozvíjet hlavní myšlenku podporující poslání úřadu – získávat a zpracovávat údaje pro statistické účely,“ vysvětlil Toman.