Claudiu Dobrita posiluje tým Mather Advertures

Claudiu Dobrita

Claudiu Dobrita

Nový kreativní ředitel Mather Advertures přichází z Rumunska. Claudiu Dobrita (34) svou kariéru nastartoval v Leo Burnett. Jeho práce byly oceněny na řadě národních a mezinárodních soutěžích.

Po čtyřech letech v Leo Burnett přešel jako Senior Copywriter do agentury Grey Bukurešť, kde byl během necelého roku jmenován kreativním ředitelem. Vedl projekty pro širokou škálu velkých značek jako například P&G, RomTelecom, Banc Post, GSK, Vans, General Motors, Bosch, Playboy, Heineken, VISA, Kent, Pall Mall a Dunhill. Poté se Claudiu přesunul do DraftFCB Rumunsko, kde měl na starosti významné klienty jako je Nivea, Vodafone, Philips, Oreo a Camel.

Jeho práce byla oceněna v mnoha národních a mezinárodních soutěžích – Golden Drum, Ad’OR, AdPrint, Effies, EACA Care Awards, Epica, Eurobest a Cannes Lions. Během své kariéry byl přednášejícím na Golden Drum Creative Academy, učitelem na Cannes Lions Academy v Rumusku a školitelem nadějných talentů ve škole ADC*RO. Od roku 2012 je také členem Art Directors Club Rumunsko a měl tu čest být členem poroty na festivalech Eurobest, New York Festivals, Golden Drum, ADC*E Awards a Ad’Or.