ČSOB Pojišťovnu opustil šéf, firma hledá jeho nástupce

Pobočka ČSOB v Praze

Pobočka ČSOB v Praze Zdroj: Jan Hrouda, Euro

ČSOB Pojišťovnu opustil na konci března předseda představenstva Jeroen van Leeuwen, který tuzemskou pátou největší pojišťovnu vedl téměř 13 let. Firmu nyní podle informací serveru Ihned.cz vede místopředseda představenstva Michal Kaněra a pojišťovna hledá van Leeuwenova nástupce.

ČSOB Pojišťovnu opustil van Leeuwen z osobních důvodů a podle mluvčího Petra Milaty po vzájemné dohodě. „Jméno nástupce není známé, aktuálně společnost vede Michal Kaněra, místopředseda představenstva ČSOB Pojišťovny zodpovědný za oblast neživotního pojištění,“ dodal pro Ihned.cz mluvčí pojišťovny Petr Milata.

Do ČSOB přišel van Leeuwen ze společnosti Commercial Union (později Aviva). Před tím pracoval pro Allianz, ING a Nationale Nederlanden. V minulosti van Leeuwen podle serveru často upozorňoval na nekalé praktiky při prodeji životního pojištění.

ČSOB Pojišťovna má více než milion klientů. Její akcie vlastní belgická pojišťovna KBC Verzekeringen z nadnárodní skupiny KBC. V loňském roce ČSOB Pojišťovně stoupl čistý zisk o 111 milionů na 746 milionů korun. Růst zaznamenala především díky pojištění vozidel či klidnému roku z hlediska živelních událostí, uvedla ve sdělení pro média.