Datart zahájil v Česku spolupráci s PayPal

Prodejna Datartu

Prodejna Datartu Zdroj: Euro Hynek Glos

PayPal, globální poskytovatel online platebních služeb, navázal v Česku spolupráci se společností Datart International. PayPal již s tímto českým online obchodníkem spolupracuje ve Francii a Belgii.

„Český trh e-commerce měl v roce 2012 hodnotu 45,6 miliard Kč a s 37 000 online prodejnami jde o jeden z nejatraktivnějších a vysoce prioritních trhů ve střední a východní Evropě. Trh mobilních plateb (m-commerce) představuje za tentýž rok 2,7 miliard Kč, což je ještě zajímavější. Na základě naší nedávno provedené studie se ukazuje, že oba tyto trhy nadále porostou a v roce 2015 by český m-commerce mohl dosáhnout výše téměř 8 miliard Kč,“ řekl Matt Komorowski, ředitel prodeje PayPal v regionu střední a východní Evropy

PayPal má již 132 milionů registrovaných účtů ve 195 zemích a umožňuje platby v 25 různých měnách. Prostřednictvím PayPal nyní probíhá přibližně 7,7 milionu transakcí denně. PayPal je partnerem obchodů takových značek, jako jsou Nike, Zara, Gucci a Tommy Hilfiger, dopravních společností jako Lufthansa, KLM a British Airways nebo restauračních řetězců jako McDonald´s.