Do představenstva ČSOB míří Tomáš Kořínek

ČSOB

ČSOB Zdroj: Martin Pinkas, Euro

Představenstvo Československé obchodní banky (ČSOB) se rozšíří z šesti manažerů na sedm. Novým členem vedení bankovního domu se má od začátku příštího roku stát Tomáš Kořínek (47), který v současnosti odpovídá za řízení rizik celé skupiny ČSOB. Záměr akcionáře Československé obchodní banky – belgické KBC Bank – schválilo představenstvo tuzemského finančního ústavu minulý týden.

Informaci deníku E15 potvrdila mluvčí banky Pavla Hávová. Jmenování Kořínka do vedení bakovního domu musí ještě schválit Česká národní banka.

Kořínek pro ČSOB pracuje od roku 2008, přičemž o rok později se stal ředitelem Řízení rizik skupiny ČSOB. Před nástupem do Československé obchodní banky působil v letech 2005 až 2008 ve Volksbank CZ (nyní Sberbank CZ), kde byl rovněž v představenstvu. Ve své kariéře prošel řadou manažerských pozic v Bawag Bank, GE Capital Bank, Commerzbank Capital Markets a Erste Bank Sparkassen.

V současnosti má ČSOB šest členů představenstva, což je o dva méně než na konci minulého roku.
Po příchodu Johna Arthura Hollowse do čela ČSOB, kde nahradil Pavla Kavánka, se totiž následně poroučel Jan Lamser. Z vedení ČSOB odešel ke konci června Bartel Puelinckx, který se stal výkonným ředitelem Financí KBC Group.

Kavánek odchází z čela ČSOB