Dokumentární Kinosvět TV od konce září rozšíří pozemní vysílání

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15

Stanice dokumentárních filmů Kinosvět TV od konce září rozšíří pozemní vysílání. Vstupem do multiplexu 7 bude dostupná pro víc než 81 procent českých domácností. V současné době pozemně vysílá v regionální síti na území Prahy, Středočeského kraje a Mostecka. Na celoplošném vysílání se Československá filmová společnost, provozovatel Kinosvět TV, dohodla se společností Progress Digital podnikatele Radima Pařízka.

Multiplex 7 v současnosti pokrývá přes 81 procent populace a vysílají v něm například ČT1 HD, ČT2 HD, ČTsport HD, ČT:D, ČT art, Retro Music TV či TV Pohoda a TV Rebel. Stanice Kinosvět TV bude v této síti od 29. září. Od tohoto data rovněž zahájí vysílání ve formátu 16:9 a plánuje řadu televizních premiér domácích i zahraničních dokumentů. Dál bude vysílat také v kabelových a IPTV sítích.

Kinosvět TV se představuje jako první neplacený 24hodinový program zaměřený na dokumenty. Ve vysílání ročně nabízí přes 600 hodin premiér. Provozovatelem stanice je Československá filmová společnost podnikatele Leoše Pohla. Ta dále provozuje i programy CS film, CS mini a Horor Film.