Drtinová přijala nabídku na moderování vlastního pořadu

Daniela Drtinová přijala nabídku na moderování vlastního pořadu

Daniela Drtinová přijala nabídku na moderování vlastního pořadu

Moderátorka Daniela Drtinová se dohodla s vedením České televize, že bude tváří pořadu na ČT24. Na obrazovce se bude objevovat vždy od pondělí do čtvrtka před hlavní zpravodajskou relací v pořadu Interview Daniely Drtinové. Vedení České televize ji minulý týden stáhlo z pořadu Komentáře Události, toto rozhodnutí kritizovaly především televizní odbory.

Daniela Drtinová přijala nabídku na moderování vlastního pořadu, na kterém se bude podílet stejný editorský tým jako na Událostech, komentářích. „Věřím generálnímu řediteli České televize, že zaručí plnění principu nestrannosti a objektivity, protože věřím, že sledujeme společný cíl. A tím je nezávislost a svobodné zpravodajství,“ uvedla Daniela Drtinová. Ještě minulý ale řekla, že z Událostí, komentářů neodchází dobrovolně.

„Už od května jsme přemýšleli o tom, jak změnit koncepci pořadu Interview ČT24 tak, aby ještě před hlavní zpravodajskou relací zazněly na ČT24 nové informace, na které budou moci plynule navázat jak Události, tak Události, komentáře,“ cituje tisková zpráva České televize ředitele zpravodajství Zdeňka Šámala. Podle něj by tyto změny měly vést k vytvoření profesionálního analytického pořadu, který co do respektu a informační nosnosti bude na stejné úrovni jako Události, komentáře, a zahájí tak hlavní zpravodajský blok na ČT24.

Po odchodu Drtinové bude pořadem Události, komentáře celý týden provázet buď Martin Veselovský, nebo Lukáš Dolanský.