Firmám chybí jazykový consulting

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Pixabay

Podle Ondřeje Kuchaře z James Cook Languages chybí na trhu servis na míru pro top manažery a lídry společností.

Podle průzkumu společnosti Anderson Willinger z roku 2015 pouze 50 procent top manažerů velkých firem (tedy nad 500 zaměstnanců) ovládá anglický jazyk, německý dokonce jen 15 procent.

Podle Ondřeje Kuchaře, spolumajitele James Cook Languages, je však kvalitní jazyková vybavenost zejména v mezinárodních společnostech pro řídící pracovníky nepostradatelná. I proto se jeho společnost zabývající se firemním jazykovým vzděláváním rozhodla zařadit do své nabídky novou službu – jazykové konzultace na míru pro top manažery firem.

Nejedná se o výuku, ale konzultační a poradenský servis. Společnost chce touto službou vyjít vstříc klientům, kteří na pravidelné jazykové vzdělávání nemají prostor, či jej již nepotřebují, mají však potřebu řešit konkrétní situace ze své praxe. Těmi mohou být např. formální i neformální projevy či konverzace na mezinárodních konferencích, příprava na prezentaci pro zahraniční vedení, krizová komunikace a jiné situace, které mnohdy není jednoduché v cizím jazyce dobře zvládnout.

„Top manažeři jsou časově velice vytížení, standardní kurzy pro ně nejsou řešením. Mnohdy cizí řeči rozumějí, ale chybí jim praxe, nebo jsou jazykově již dobře vybaveni a potřebují jen specifické konzultace. Proto jsme se rozhodli jim vyjít vstříc a nabídnout jim individuální konzultace se speciálně vyškolenými lektory, kteří se jim přizpůsobí nejen časově, ale hlavně tematicky,“ doplňuje Jakub Štefeček, druhý z majitelů společnosti James Cook Languages.

Služba je primárně určena nejvyššímu managementu, CEO nebo obchodním a finančním ředitelům.