Forbes: Nejvlivnějšími celebritami jsou Beyoncé a LeBron James

Beyoncé

Beyoncé Zdroj: coollifecelebrations.blog.cz

Zpěvačka Beyoncé, hráč basketbalu LeBron James a producent a rapper Dr. Dre vedou žebříček stovky nejvlivnějších celebrit, který v pondělí zveřejnil časopis Forbes.

S odhadovaným výdělkem 115 milionů dolarů (asi 2,3 miliardy Kč) za posledních 12 měsíců a sérií hitparádových hitů si dvaatřicetiletá Beyoncé vydobyla první příčku, a sesadila tak šedesátiletou královnu zábavního průmyslu Oprah Winfreyovou. Ta se z loňské první příčky letos propadla až na místo čtvrté.

Naopak moderátorka televizních talk-show, šestapadesátiletá Ellen DeGeneresová, postoupila z desátého místa na páté. Mezi prvních deset se dostalo pět mužů a pět žen. Manžel zpěvačky Beyoncé, rapper Jay Z, skončil šestý. Forbes sestavil seznam na základě nezdaněných zisků z turné, knih, smluv, reklamních kampaní, filmů a ostatních položek. Svou roli na umístění v žebříčku má i sláva posuzovaná podle toho, jak často se dané celebrity objeví ve sdělovacích prostředcích, a jaký vliv mají na zábavní průmysl a kulturu.

Forbes uvádí, že jeho seznam měří celosvětový vliv, nicméně většina lidí na seznamu jsou Američané. Mezi první stovku se letos nedostala například zpěvačka Madonna, fotbalista David Beckham, herečky Kristin Stewartová a Charlize Theronová, podnikatel Donald Trump, anebo herci Alec Baldwin, Tom Cruise a Adam Sandler.