Google: Český internet letos ovládly reality show

I reality show Farma vyvolala zájem na českém Google

I reality show Farma vyvolala zájem na českém Google

Češi prý nejsou těmi správnými fanoušky reality show, a tenhle názor občas potvrzují i samotné komerční televize odsunem tohoto typu pořadů z hlavních vysílacích časů. Letošní žebříčky nejvyhledávanějších slov na Googlu ale vypovídají o opaku. Skokanem za rok 2012 je totiž Hotel Paradise a druhé místo patří novácké Farmě.

„Skokani ve vyhledávači Google v Česku za rok 2012“, tedy výrazy, které oproti loňsku postoupily nejvýznamněji, napovídají, o co se nejvíc zajímali tuzemští uživatelé internetu. Největšími skokany podle Googlu jsou reality show Hotel Paradise (TV Prima) a Farma (Nova). To, že tento typ pořadů opravdu vyvolával zájem, potvrzuje ještě páté místo Hlasu Česko Slovenska (Nova), ale i fakt, že do desítky skokanů českých osobností se dostala jedna z protagonistek hotelové kontejnerové reality show Nela Slováková.

Třetí příčka mezi skokany patří počítačové hře Diablo 3 (hry oproti loňsku zaznamenaly ústup ze slávy, do první desítky skokanů se místo pěti dostaly jenom tři), na čtvrtou pozici se probojoval sportovní kanál ČT4, což velmi pravděpodobně souvisí s online vysíláním letních olympijských her.

Reputaci uživatelů českého vyhledávače Google alespoň trochu napravuje deváté a desáté místo – Češi se totiž zajímali i o aktivity skupiny Anonymous a volby 2012, což by mohlo svědčit o tom, že zatím snad úplně nerezignovali na reálné dění kolem sebe.

Google 2012: Top 10 skokanů

1. Hotel Paradise
2. Farma
3. Diablo 3
4. ČT4
5. Hlas Česko Slovenska
6. Howrse
7. Zerg Rush
8. PrimaPlay
9. Anonymous
10. volby 2012