Hackerský kongres promuje babišovská guerilla

Hackerský kongres promuje babišovská guerilla

Hackerský kongres promuje babišovská guerilla Zdroj: Petr Novotny (Strategie)

Nezisková organizace Paralelní Polis pořádá od 30. září do 2. října již potřetí hackerský kongres HCPP16, který přiveze do Prahy špičky světové kryptoanarchie. Láká na něj i babišovská parodie.

Na třídenní konferenci v bitcoinovém prostoru Paralelní Polis v pražských Holešovicích se představí přes 40 většinou zahraničních spíkrů – lídrů z oblastí technologií, decentralizované ekonomiky, politických umění a aktivismu. Náměty jejich přednášek budou také hacking, kryptoměny, věda, svoboda nebo kryptoanarchie.

Kongres nabídne vedle přednášek i debaty a workshopy, které spojí technologické nadšence, libertariány i inovátory.

Paralelní Polis láká na HCPP16Paralelní Polis láká na HCPP16 | Paralelni Polis

Pozvání stát se headlinerem letošního ročníku přijal Andreas Antonopoulos, světově uznávaný bitcoin guru a expert v oblasti IT bezpečnosti. Mezi další významné aktéry patří hlavní vývojář prvního decentralizovaného tržiště OpenBazaar Sam Peterson, zakládající člen Cypherphunks a autor Kryptoanarchistického manifestu Timothy C. May nebo slavný americký spisovatel Paul Rosenberg. Vystoupí i takzvaní „privacy extremists“, kteří přísně střeží vlastní soukromí a na kongresu se objeví se zahalenou tváří, jako například Smuggler a Frank Braun.

Protože Paralelní Polis je dílem umělecké skupiny Ztohoven, doprovodí kongres hackerů také kulturní program. Proběhnou filmové premiéry nebo závody dronů.

Hackerský kongres promuje babišovská guerillaHackerský kongres promuje babišovská guerilla | Petr Novotny (Strategie)

Na kongres mimo jiné láká velkoplošné graffiti mezi Vltavou a holešovickou tržnicí, jen několik desítek metrů od místa konání.