Horáček zavřel dveře za Fortunou, odchází z dozorčí rady

Michal Horáček

Michal Horáček Zdroj: Anna Vackova, E15

Někdejší majitel sázkové společnosti Fortuna Michal Horáček končí své angažmá v dozorčí radě firmy. Ve funkci strávil takřka na den přesně šest let, Fortuna během této doby mimo jiné uvedla své akcie na burzu cenných papírů. Oznámení přichází v době, kdy podnikatel a umělec zvažuje svou kandidaturu na českého prezidenta.

Podle regulatorního hlášení firmy ČNB odstoupil Horáček z dozorčí rady v pondělí 23. května, jakékoli bližší podrobnosti k důvodům jeho odchodu Fortuna neuvedla. „Změny v dozorčí radě společnosti zásadně nekomentujeme,“ uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Jeho post v radě zůstává podle firmy prozatím neobsazen.

Horáček založil s dalšími třemi kolegy sázkovou kancelář Fortuna v roce 1990 a stal se jejím šéfem. Firma jako první představila ve střední Evropě kurzové sázky a postupně vybudovala stovky poboček. Michal Horáček je jedním ze spoluzakladatelů Fortuny v roce 1990 a do roku 2004 byl předsedou představenstva společnosti Fortuna sázková kancelář.

Následně působil na profesorských postech na Karlově univerzitě a Masarykově univerzitě v Brně. Zároveň pravidelně přispíval do Hospodářských novin.

„Vedení společnosti Fortuna Entertainment Group N. V. by chtělo vyjádřit poděkování panu Horáčkovi za jeho dlouhodobé působení ve společnosti, významné přispění k rozvoji kurzového sázení Fortuny a přeje mu vše nejlepší v dalším soukromém a profesním životě,“ uvádí Fortuna.