Investice televize Stream do vlastní produkce stoupnou o polovinu

Kancelář Blaník,

Kancelář Blaník, Zdroj: stream.tv

Po dvou úspěšných seriálech chystá televizní divize internetového vyhledávače Seznam.cz další původní pořady. Hudební i dětské.

Internetový seriál Kancelář Blaník získal letos cenu České filmové a televizní akademie za mimořádný audiovizuální počin. Nominován byl i další počin jen několik let působící internetové televize Stream. cz, seriál Autoservis Monte Karlo. A další se chystají, oznámila televize vlastněná miliardářem Ivo Lukačovičem v rámci portálu Seznam.cz.

„Nechceme být televizí jednoho seriálu. Původní hranou tvorbu bychom rádi posunuli dál prostřednictvím nově vytvořené scenáristické skupiny. Pozornost ale soustředíme i na hudební formáty, dětský obsah a nezávislou publicistiku,“ uvedl šéfproducent Stream.cz Lukáš Záhoř.

Natáčení vlastních pořadů ale není levná záležitost. Investice do pořadů se tak letos zvýší o polovinu. Konkrétní částku Záhoř neuvedl. Kromě rozšíření vlastní produkce se ale Stream.tv bude snažit zvýšit svou dostupnost. Nyní je možné sledovat Stream.tv přes aplikace na televizních přístrojích Samsung a LG, nyní přibudou i aplikace pro Android a Apple.

Mezi novinkami se tak objeví hraný seriál Casting, vlastní animované Pohádky z lednice nebo magazín loňského držitele ocenění Magnesia Litera Ondřeje Horáka.

Lukáš Záhoř: Česká televize Tondu Blaníka nechtěla