James Cook Languages dosáhla rekordních tržeb

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Pixabay

Společnost James Cook Languages, která působí v oblasti firemního jazykového vzdělávání, zvýšila v pololetí svoje tržby na téměř 77 milionů korun, což je ve srovnání s předchozím rokem nárůst o 23 procent.

Za úspěšnými pololetními výsledky James Cook Languages (JCL) stojí především nárůst objemu u menších a středních klientů, akvizice nových zákazníků (např. Nestlé, Rigips, Newton Media), ale také prodloužení smluv se stávajícími velkými klienty (mj. ABB, Siemens).

Květen 2016 byl dokonce nejlepším měsícem v celé historii firmy, utržila přes 15,5 milionu korun.

Společnost, kterou v roce 1999 založili Jakub Štefeček („James“) a Ondřej Kuchař („Cook“) spolupracuje dnes s téměř 700 lektory. Do konce roku plánuje dosáhnout rekordních tržeb ve výši 130 milionů korun.

Co se týká dalších plánů, JCL hodlá brzy spustit novou prémiovou službu pro top manažery a zaměřit se na zvýšení efektivity a ziskovosti. Ta je značně ovlivněna vysokou konkurencí mezi jazykovými školami, kdy společnosti bojující o místo na trhu táhnou ceny stále níže. Kromě toho také zvažuje expanzi do jedné ze sousedních zemí.