Jan Rychtařík - Originální, majitel

Jan Rychtařík

Jan Rychtařík

Moderní forma komunikace ho děsí. Facebook i esemeska jsou prý neosobní a povrchní. Kdybyste se však s šéfem Originální chtěli setkat osobně, dvojku si s vámi nedá.

Kupujete si noviny?

Ne, nekupuji. V současnosti nás média tak manipulují, že mi stačí si číst online zpravodajství, víc ani nestíhám.

Jaké čtete časopisy?

Pro přehled si čtu všechny časopisy, které se týkají našeho oboru, se společenskými je to podobné jako u novin – vystačím si na internetu.

Jaké pravidelně sledujete webové stránky?

Zpravodajství sleduji na iDnes.cz nebo přímo ČTK, pokud se chci pobavit, tak čtu diskuse pod články na Aktuálně.cz. Také denně sleduji kurzy zahraničních měn, no a samozřejmě návštěvnosti všech našich webů.

Jste na Facebooku?

Jsem, ale nejsem již aktivním přispěvovatelem. Novodobá forma komunikace mezi lidmi mě vlastně trochu děsí, přijde mi povrchní, předvádivá a hrozně neosobní. Někdy mi připadá, že lidé se brzy nebudou umět normálně bavit, vše bude muset být výhradně přes SMS nebo sociální síť.

Jaký televizní kanál sledujete nejčastěji a proč?

ČT24, je tam všechno. Události s relativně obecným pohledem, ekonomické zprávy nebo pro pobavení jednání z Poslanecké sněmovny. Vyhovuje mi i proto, že když u sledování náhodou usnu, může se mi poštěstit, že se vzbudím u toho samého, u čeho jsem usnul. Když se chci podívat na něco jiného, pustím si film.

Jakou knihu právě čtete?

Bohužel nečtu, nejsem schopen se soustředit. Hlavou mi běží stále tolik nápadů a věcí, které chci udělat, že se nezačtu. Těším se, že se mi poštěstí najít si chvilku na dovolené, to mám připraveného Hypnotizéra od Larse Keplera.

Jaká reklama vás v poslední době nejvíc štve, jaká je oblíbená?

Nemůžu si pomoct, ale když vidím reklamu na Starobrno, kde to žije, tak jim to nějak nevěřím. Líbí se mi letní Fanta.

Jak často jdete po práci s kolegy na skleničku?

Když v práci končím, už jsou všichni obvykle doma v pyžamu. Jinak nejsem ideální parťák na pivo, jsem abstinent.