JTI je znovu Top Employer, zaměstnanci oceňují zejména vzdělávání a dobré vztahy

Zdroj: Archiv

Pro ty, kteří hledají pracovní příležitost ve společnosti nabízející svým lidem více než jen práci a plat, může být vodítkem certifikace Top Employer. Prestižní ocenění institutu Top Employers pro nejlepší zaměstnavatele získala již popáté společnost JTI (Japan Tobacco International). 

JTI je stabilně rostoucí tabákovou firmou

JTI je stabilně rostoucí firmou, jejíž podíl na českém trhu vloni dosáhl k 16 procentům. Zásadní podíl na úspěchu společnosti mají její zaměstnanci, kteří JTI již mnoho let hodnotí jako skvělého zaměstnavatele. To potvrzuje i zmíněná certifikace Top Employer. Sleduje mimo jiné, jak se společnost stará o své zaměstnance z pohledu jejich rozvoje, bonusů či náborů nových kolegů a jejich zapracování. „Standardy pro úspěch v Top Employer jsou nastaveny velmi přísně, JTI je ve většině navíc výrazně převyšuje,“ komentuje výsledky manažer lidských zdrojů JTI pro Českou republiku Pavel Adam.

Dlouhodobé vzdělávání má úspěch

Vysoké hodnocení v rámci Top Employer i v interních průzkumech spokojenosti získává JTI v oblasti vzdělávání. Každý ze zaměstnanců JTI si společně se svým nadřízeným sestavuje plán osobního rozvoje. Patří sem nejen školení, která reagují na jeho potřeby v rámci stávající nebo budoucí pozice, ale také osobní koučing nebo účast na konkrétních projektech, na kterých si zaměstnanec vyzkouší například vedení týmu. Více než polovinu zaměstnanců tvoří obchodní zástupci, pro které je určen projekt JTI univerzita. Ten každoročně nabízí několik vzdělávacích modulů reagujících na aktuální novinky.

Dobré vztahy na pracovišti jsou základ

Mít kolegy, se kterými se cítíme dobře, patří mezi nejdůležitější kritéria, podle kterých hodnotíme svou spokojenost v zaměstnání. Právě vztahy v týmu hodnotí zaměstnanci JTI jako unikátní. „Pracoval jsem v několika nadnárodních firmách a tak mohu srovnávat. V JTI jsme zvyklí na vysoké pracovní nasazení, současně tu ale vládnou přátelské vztahy a ochota vzájemně si pomoci bez ohledu na nadřízenost či podřízenost,“ hodnotí tým JTI Pavel Adam. Péči JTI věnuje i svým novým kolegům, kteří mají v den nástupu vše kompletně připraveno pro svou práci a dostatek času na to, aby se seznámili nejen s prací svého oddělení, ale i s pracovní náplní ostatních.

Více informací o společnosti a pracovním uplatnění v JTI naleznete na www.jti.com.