Karlovarská Becherovka má nového ředitele, Tomáše Bryzgala

Karlovarská Becherovka

Karlovarská Becherovka Zdroj: CTK

Novým ředitelem výrobního závodu Jan Becher - Pernod Ricard se v květnu stal Tomáš Bryzgal. Ve funkci nahradil Vladimíra Darebníka, který závod vedl od roku 2007. Bryzgal v Becherovce na jiných pozicích pracuje od roku 2009. S nástupem do čela firmy zároveň převzal tajnou recepturu ikonického likéru, kterou nesmí do konce života prozradit.

„V nedávné minulosti se investovaly velké finanční prostředky do modernizace výrobního závodu. Nová továrna je v provozu jen šest let a moderní sklady teprve dva roky, takže firma má vynikající podmínky pro budoucí dynamický rozvoj. Osobně se plánuji zaměřit na optimalizaci jednotlivých procesů ve výrobním závodě a zajištění nejvyšší kvality našich produktů v čele v Becherovkou Original,“ uvedl Bryzgal.

Prioritou by podle něj měl být i rozvoj muzea Becherovky v centru Karlových Varů. „Je to tradiční karlovarská atrakce pro turisty. Z důvodu velkého zájmu nově umožňujeme také unikátní zážitkovou prohlídku továrny,“ dodal.

Bryzgal se poslední dva roky v Becherovce věnoval zejména řízení systému kontroly kvality a integrovaného systému řízení ISO, technickému rozvoji výrobního závodu a realizaci investičních projektů. Nástup do funkce pro něj znamená také doživotní mlčenlivost ohledně přísně střežené receptury na výrobu Becherovky Original.

V souvislosti s odchodem Vladimíra Darebníka přebírá pozici v představenstvu Jan Becher - Pernod Ricard obchodní ředitel Martin Pučalík, který ve společnosti pracuje již od roku 1998.