Komunitní web WoT.cz převzala Mladá fronta

Mladá fronta převzala web WoT.cz

Mladá fronta převzala web WoT.cz Zdroj: WoT.cz

Vydavatelství Mladá fronta převzalo od společnosti Finance media komunitní videoherní projekt WoT.cz a připravuje jeho relaunch a rozvoj.

Mladá fronta se rozhodla rozšířit své produktové portfolio o videoherní web WoT.cz. Ten vznikl v říjnu 2014 jako komunitní herní web, zaměřující se na zpravodajství z populárních online her World of Tanks, World of Warships, War Thunder a Armored Warfare. V prosinci 2015 překonal hranici 1 250 000 zobrazení.

„Web vznikl spontánně jako komunitní a rozrostl se tak rychle, že v současné době již narážel na hranice technických, redakčních a organizačních možností,“ zhodnotil Jiří Vojáček, zakladatel projektu.

Nový provozovatel v současné době připravuje plán rozvoje webu na další období. Cílem je oslovovat primárně novou generaci hráčů zasažených fenomény jako herní streamování a sdílení videí na YouTube. Současná redakce WoT.cz zůstává součástí projektu a bude se podílet na jeho rozvoji.

„Přesvědčili jsme se, že YouTube, streamování a obecně komunitní formy sdílení herního obsahu jsou budoucností online hraní. A protože považujeme cílovou skupinu tohoto typu obsahu za zajímavou, hodláme se jí intenzivně věnovat. Návštěvníci WoT.cz mohou brzy očekávat velké novinky,“ řekl Erik Dvořák, ředitel divize Online v Mladé frontě.

Vydavatelství už provozuje komunitní fan web Edna.cz, jenž získal v roce 2015 v kategorii Zájmové weby ocenění Křišťálová lupa.