Konečně Prďáckej časák pro děti

Prďáckej časák

Prďáckej časák Zdroj: archiv

Nový čtvrtletník pro děti Prďáckej časák, jehož první číslo vyšlo v těchto dnech v nákladu 5000 kusů, pochází ze stejné líhně jako více než dva roky zavedený Pravý domácí časopis. K dostání je v síti PNS, v prodejnách Brána k dětem a ve vybraných obchůdcích zdravé výživy.

Nový titul pro děti Prďáckej časák se věnuje tematicky tvoření, lásce k přírodě, k druhým i sobě samým, pomáhání, zdravému životnímu stylu či spravedlivému obchodu. V prvním čísle jsou například články o hledání vlastního talentu, dětské józe, kompostování, pečení domácího chleba či o hořkém příběhu sladké čokolády.

Prďáckej časák vydává na vlastní náklady rodina Čepických. Pravou rukou fiktivního šéfredaktora, kreslené postavičky pana Prďáka, je Markéta Čepická Daňhelová, která dříve pracovala jako redaktorka a moderátorka v České televizi a TV Prima. Poslední rok a půl je hlavní editorkou Pravého domácího časopisu. Dalším asistentem pana Prďáka je Mirek Čepický, který byl v minulosti novinářem v Hospodářských novinách a na Aktuálně.cz a také ředitelem komunikace mobilního operátora Vodafone.

„Věřím, že se můj fungl nový časák bude dětem líbit. První číslo se dostává mezi čtenáře, rovnou ho posílám více než dvěma stovkám těch, kteří si ho už objednali. Několik vydání míří i na Slovensko a po jednom dokonce do Austrálie a do Ameriky,“ nechá se slyšet pan Prďák.