LED obrazovky a jak zvolit správné rozlišení

LED obrazovky a jak zvolit správné rozlišení

LED obrazovky a jak zvolit správné rozlišení

Uvažujete Vy nebo Vaše společnost o koupi LED obrazovky? Víte, jaké rozlišení a rozteč diod zvolit a podle čeho se orientovat? Rádi Vám dáme pár užitečných informací, které Vám při Vašem rozhodnutí a výběru mohou pomoci. Více k LED obrazovkám naleznete také na našich webových stránkách a jsme Vám k dispozici také na čísle 606 223 224.

Jedním ze základních parametrů je rozteč diod a z toho vyplývající rozlišení LED obrazovky.

LED obrazovky se dělí do dvou základních skupin, a to na venkovní a vnitřní. Ty dále dělíme podle typu osazených LED diod na tzv. SMD diody nebo DIP diody. Výběr správné LED obrazovky není jednoduchý, proto Vám rádi pomůžeme navrhnout optimální řešení dle Vašich potřeb.

Co se týče rozlišení obrazovky, to se určuje pomocí pixelů – obrazových bodů. Obecně platí – čím větší rozlišení, tím je obraz kvalitnější a detailnější. Zobrazování textových informací na obrazovku nevyžaduje tak vysoké rozlišení, jako v případě videí či animací. Základní rozlišení při venkovním použití, tj. při rozteči diod 20 nebo 16mm, je k použití textu dostačující. Pokud však chcete rozlišení kvalitnější, ať už pro text či fotografie nebo videa, doporučujeme rozteč diod 10mm a méně. V současné době se nejčastěji používá 10mm DIP nebo 8 SMD. Vše samozřejmě dále závisí na vzdálenostech a pozorovacích úhlech.

LED obrazovky a jak zvolit správné rozlišeníLED obrazovky a jak zvolit správné rozlišení

V rámci interiérových LED obrazovek je to malinko jinak, a to hlavně díky menším pozorovacím vzdálenostem. Stejně, jako u venkovních obrazovek, i zde zobrazování textů nevyžaduje tak vysoké rozlišení, jako v případě videí či animací. Základní rozteč diod zde stačí 10 nebo 8mm. Pokud však chcete rozlišení kvalitnější, doporučujeme rozteč diod 4mm, 3mm nebo 2,5mm. Pro kvalitní obraz můžeme nabídnout rozteč diod pouze 1,5mm od sebe. A zde také platí – vše je v závislosti na vzdálenostech a pozorovacích úhlech. V Čechách a na Slovensku máme již mnoho instalací s roztečí diod právě 3mm nebo 4mm.

LED obrazovky a jak zvolit správné rozlišeníLED obrazovky a jak zvolit správné rozlišení

Jednoduše řečeno - čím je rozestup mezi diodami větší, tím je kvalita obrazu horší. Naštěstí většina investorů se již rozhoduje pro LED obrazovky s kvalitním rozlišení.

Při výběru obrazovky a jejím rozlišení je však nutné brát v úvahu také to, kde bude umístěna, z jaké vzdálenosti a úhlu se na ni budete dívat, či jaká bude potřebná svítivost a mnoho dalších aspektů. Proto Vám velice rádi poradíme s výběrem ideální LED obrazovky, která bude splňovat Vaše požadavky. V případě zájmu Vás osobně navštívíme, ukážeme vzorky a vysvětlíme podrobně, cokoliv Vás bude zajímat, včetně technických parametrů, způsobů umístění a dalšího.

Zde se můžete podívat na naše zajímavé VIDEOreference: www.youtube.com/TriCoobrazovky

LED obrazovky a jak zvolit správné rozlišeníLED obrazovky a jak zvolit správné rozlišení

Bc. Petra Veliká
Sales and Marketing Consultant
GSM: +420 777 622 411
E-mail: petra.velika@rekalmniobrazovka.cz
www.reklamniobrazovka.cz
www.LEDvelkoplosneOBRAZOVKY.cz