Marek Daniel novou tváří internetové televize Stream.cz

Stream.cz

Stream.cz Zdroj: e15

Své nové jarní vysílací schéma představila TV po internetu Stream.cz. Sází na tři taháky – v první řadě se poprvé pouští do původního hraného seriálu Blaník s Markem Danielem v roli stejnojmenného lobbyisty. S novinkou Jídlo s.r.o. přichází bojovník za osvětu gastronomie Roman Vaněk a špičky svých oborů, které veřejnost nezná, si pro dokumentární cyklus Slavní neznámí vybral Pavel Zuna.

Blaník: politický sitcom v britském stylu s českými reáliemi

Oživením by se na internetu mohl stát satirický politický sitcom Blaník o jednom českém lobbyistovi a majiteli PR agentury Blaník. Pořad napsal a režíruje režisér Marek Najbrt, hlavní roli expresivně ztvárnil herec Marek Daniel, produkční zázemí poskytl zkušený Negativ. „Náš hrdina je fiktivní,jeho kauzy jsou ale konkrétní a konkrétní jsou i lidé, kteří se v seriálu vyskytnou,“, říká Najbrt. Děj pilotního dílu, který trhal návštěvnost na webu Negativu, se točí kolem oslav narozenin lobbyisty, na které nikdo nepřijde, hrdina se opije a nakonec přeje jen zavolá Miloš, že by se tedy stavil na slivovici… „Natáčení v jedné dekoraci musíme zvládnout za jeden den. Je to adrenalin, který nás ale baví. A chceme se vyjadřovat k tomu, co se kolem nás děje“, říká producent Milan Kuchynka.

Jídlo s.r.o. Roman Vaněk odhaluje, jak se vyrábějí potraviny

S novým seriálem přišel známý bojovník za osvětu gastronomie Roman Vaněk. Sleduje v něm výrobu a cestu potravin od výroby až po prodej v obchodě. Autorovi se podařilo získat pro natáčení i největší podniky Babišovy říše, ve vodňanském masokombinátu vznikl i první díl odhalující mj., kolik je v šunce vlastně masa… Společně s pořadem vzniká i komiks, který lze sledovat na Facebooku pořadu.

Pavel Zuna zpovídá Slavné neznámé

V novém dokumentárním cyklu představuje Pavel Zuna osoby, které jsou světovými špičkami ve svém oboru, které v Česku nikdo nezná. Muže, který před lety přestěhoval po kolečkách gotický kostel v Mostě nebo kaskadéra z filmu Titanic. Stream.cz přináší i další nové programové formáty: další dokumentární seriál Baťa v kostce, ke kterému vyjde i stejnojmenná kniha, Restart života podle životní koučky Lenky Černé nebo dva pořady na bázi skryté kamery Autoškola a Nezapomenutelní.

Internetovou televizi portálu Seznam.cz nazval její šéfproducent Lukáš Záhoř jako nekonečný stream videí, kterému roste počet shlédnutí (30,78 milionu videí v lednu 2014) i čas strávený u programu (18 minut 20 vteřin na uživatele a měsíc).