MasterCard Europe pro ČR má nového generálního ředitele

Miroslav Lukeš, MasterCard

Miroslav Lukeš, MasterCard

Generálním ředitelem pražské kanceláře MasterCard Europe se stal k 15. 11. 2011 Miroslav Lukeš. Před příchodem do MasterCard Europe působil v poradenské firmě McKinsey & Company a v GE Money Bank, kde vytvářel strategii.

„Velmi se těším na spolupráci s obchodními partnery i pražským týmem. Bezhotovostní placení má obrovský růstový potenciál, který hodláme nadále rozvíjet. Budeme se soustředit nejen na tradiční platební karty, ale také inovativní platební prostředky. Připravujeme několik novinek a věřím, že na českém trhu společně s obchodními partnery brzy rozšíříme jejich využívání. Jde nám o zjednodušení a zpříjemnění placení pro koncové zákazníky i o rozvoj obchodování obecně. Pro naši práci bude důležité konstruktivní prostředí a nové úhly pohledu,“ uvedl Miroslav Lukeš.

Miroslav Lukeš vedl šest let v McKinsey & Company projekty pro řadu předních společností působících v oblasti finančních služeb, telekomunikací a hi-tech v Evropě a v USA. Soustředil se především na oblast prodeje a marketingu.

Brian Lang, který do srpna 2011 vedl pražskou kancelář MasterCard Europe, nyní pracuje jako vedoucího oddělení rozvoje trhu MasterCard v Dubaji.