Microsoft rozjel s politiky a neziskovkami diskusi o CSR v Česku

Inovační centrum Microsoftu a WBI v Praze.

Inovační centrum Microsoftu a WBI v Praze. Zdroj: Jan Sedlak

Microsoft u nás zahájil Stakeholder diskusi se zájmovými stranami na téma odpovědný a udržitelný přístup a společenská odpovědnost firmy. Cílem je získat zpětnou vazbu od klíčových odborníků a zástupců vybraných institucí ze státní a veřejné správy a dalších. Projekt realizuje platforma Byznys pro společnost.

„Chceme v České republice odborně a koncepčně řešit odpovědný a udržitelný přístup naší firmy vůči různým zájmovým skupinám. Abychom mohli co nejlépe naplnit jejich očekávání, musíme nejdříve důkladně poznat a popsat jejich zájmy a potřeby. Tento přístup vychází z celosvětové CSR strategie Microsoftu,“ říká Lenka Čábelová, manažerka odpovědná za CSR Microsoftu.

Stakeholder dialog dnes v zahraničí již běžně realizují všechny větší společnosti, na českém trhu jde však spíše o ojedinělý přístup. „Obdobný rozsah a otevřenost debaty není u nás běžný. Často se omezí diskuse na jedno setkání, ale Microsoft se rozhodl setkat se všemi klíčovými hráči a vyslechnout si jak názory na stávající přístup firmy i náměty pro další směřování,“ dodává Pavlína Kalousová z Byznys pro společnost.

Microsoft u nás už podpořil například v rámci svého programu TechSoupcelkem 1360 neziskových organizací softwarovým vybavením v hodnotě 150 milionů Kč. Za deset let existence proškolilo 18 vzdělávacích center přes 20 000 pedagogů a vzdělávacích pracovníků v oblasti ICT dovedností. Podobný počet osob využil některého z programů podpory podnikání v nových oborech ve třech Microsoft inovačních centrech.