Ministryně Šlechtová jmenovala nového náměstka a náměstkyni

Karla Šlechtová

Karla Šlechtová Zdroj: ctk

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) jmenuje novým náměstkem pro veřejné investování Jana Blechu. Ve funkci nahradí Ondřeje Votrubu, který letos v polovině března rezignoval a odešel na ministerstvo dopravy. Šlechtová zároveň jmenuje na novou pozici náměstkyně pro ekonomiku a provoz Simeonu Zikmundovou.

Blecha, který byl až do svého loňského odvolání dlouholetým prvním náměstkem ředitele Správy železniční dopravní cesty, na novou pozici nastoupí 1. června. Sekci veřejného investování od Votrubova odchodu přechodně řídila Marcela Pavlová.

Nová náměstkyně Zikmundová, která dříve pracovala jako tajemnice úřadu města Třebíč, se náměstkyní na MMR stane od 15. června.

Sekci zřídila ministryně

Do sekce veřejného investování spadá problematika veřejných zakázek a koncesí, stavební řád, veřejné dražby či realitní činnosti. Při svém nástupu do funkce ji zřídila právě ministryně Šlechtová, která pro ni získala Votrubu. Ten před tím krátce vedl agenturu CzechInvest.

Bezprostředně po Votrubově rezignaci ministryně prohlásila, že jen předešel odvolání. Šlechtová prý byla velmi nespokojena s výsledky práce svého náměstka, kritizovala ho mimo jiné kvůli neřešení problémů s Národním elektronickým nástrojem pro zadávání veřejných zakázek.

Nelíbilo se jí ani to, že odešel od rozdělané práce. Votruba je nyní náměstkem ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO), na starosti má mýto.