Mobilní zařízení tvoří už desetinu zobrazení internetu

Počet připojení k internetu z mobilních zařízení narůstá

Počet připojení k internetu z mobilních zařízení narůstá Zdroj: archiv

Již desetina zobrazení internetových stránek provedených v regionu střední a východní Evropy pochází z mobilních zařízení. Mobilní telefony a tablety se k surfování na internetu využívají nejvíce v Chorvatsku (21 %), nejméně pak v Moldavsku (1 %), jak zjistila společnost Gemius.

Podíl zobrazení generovaných z mobilních zařízení v ČR v roce 2014 dosahoval 11 % a byl tedy desetkrát vyšší než před třemi roky. Tato data přináší nová zpráva od společnosti Gemius analyzující situaci mobilního internetu v regionu střední a východní Evropy (CEE).

Zpráva „Consumers go mobile in CEE“ se zabývá rozvojem mobilního internetu v celém regionu a v jednotlivých státech a přináší informace o chování mobilních internetových uživatelů. Penetrace mobilních zařízení v internetové populaci rapidně roste (vysoká je v ČR, ale také v Rusku a pobaltských státech). Oproti tomu objem mobilní reklamy je teprve na vzestupu: pouze 8 % impresí v regionu CEE se zobrazuje na mobilních zařízeních, v ČR je podíl impresí 9 %, tedy o něco vyšší než průměr celého regionu.