Na první místo hitparády se vrátil Tomáš Klus a jeho Proměnamě

Tomáš Klus

Tomáš Klus Zdroj: CTK/Zbynek Stanislav

Na první místo hitparády nejprodávanějších alb v České republice se po dvou týdnech vedení kapely Coldplay vrátil Tomáš Klus a jeho Proměnamě. Nahrávka Ghost Stories je nyní druhá, na třetí místo ze čtvrtého postoupila deska Vyznání zpěvačky Hany Zagorové. Na svých stránkách o tom informuje česká pobočka Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI).

Na čtvrtém místě skončil debut herce a hudebníka Ondřeje Brzobohatého Identity, následuje klasická rocková nahrávka Good Times Bad Times od kapely Led Zeppelin. Na šesté místo se ze sedmého posunula kompilace Platinum Collection Ivety Bartošové, za ní se umístil Michal Hrůza s projektem Den. Osmá příčka patří albu Jaromíra Nohavici s názvem Jarek Nohavica a přátelé, populární písničkář má ještě na 17. místě své poslední studiové album Tak mě tu máš. Devátá je nejprodávanější deska roku 2013 Český kalendář Michala Horáčka a desítku nejprodávanějších nahrávek uzavírá Gaia písničkářky Radky Vrankové vystupující pod uměleckým jménem Radůza.

Mezi dvaceti nejprodávanějšími nahrávkami jsou ještě Papírovej drak rockového zpěváka Aleše Brichty a jeho Tria, Xindl X s novým dvojalbem Čecháček Made, Vladimír Mišík s výběrem Královský večer: Balady, Best of Lucie, album Inzerát kapely Kryštof, projekt Navždy slovenských rapperů Kontrafakt, kompilace Chinaski 20 let v síti, nahrávka Smetanovy Mé vlasti v podání České filharmonie s dirigentem Václavem Neumannem a výběr hitů Kiss s názvem 40.

Oficiální žebříček 50 nejprodávanějších alb a výběrů populární hudby publikuje česká pobočka IFPI každý týden na základě hlášení vybraných prodejen.