Na shortlistu soutěže PR osobnost roku je pět manažerů

O titul PR osobnost roku se letos utkají Vladimír Bystrov z Bison & Rose, Václav Pavelka z Native PR, Milan Hejl, Partner, AMI Communications a dále pak také Marek Pražák, Managing Partner, Svengali Communications a Petr Pavlík, generální ředitel, Stock Plzeň a prezident Unie dovozců a výrobců lihovin.

Cenu PR osobnost roku (dříve PR manažer roku) udělí letos již popáté Asociace Public Relations Agentur – APRA. PR osobnost roku vybere ze shortlistu pěti nominovaných odborná veřejnost, a to přímo v průběhu PR Summitu 2013, který proběhne 23. října na pražském Žofíně. Na shortlistu jsou letos čtyři zástupci PR agentur a jeden ze strany zadavatele.

Smyslem soutěže je ocenit aktuální práci PR manažerů, ředitelů komunikace a dalších profesionálů v oboru PR. Kandidáti jsou nominováni za konkrétní počin v období uplynulého roku, tedy cca od června 2012 do srpna 2013. PR osobností roku by měla být výrazná osobnost, která odvážně a kreativně prosazuje moderní trendy i zavedené postupy v public relations, čímž přispívá k rozvoji a naplnění obchodních cílů firmy a současně splňuje základní nominační kritéria.