Nova spouští Voyo na mobilních zařízeních s Androidem

Tablet

Tablet

Televize Nova rozšířila svůj videoportál Voyo také na mobilní telefony a tablety s operačním systémem Android. Uživatelé těchto zařízení na nich mohou za poplatek sledovat televizní programy skupiny Nova nebo filmy či seriály z dostupné archivu. Televizní pořady on-line nabízí také Česká televize a Prima.

„Dle našich průzkumů Voyo sleduje na chytrých mobilech a tabletech stále větší počet našich uživatelů a my věříme, že spuštěním naší služby na Androidu vycházíme vstříc i dalším, kteří by chytrá zařízení pro sledování Voyo rádi využívali,“ uvedl ředitel placených služeb skupiny Nova Petr Horák. Služba má za sebou již více než dva roky provozu. Na začátku května portál zaznamenal 10 milionů zhlédnutých titulů.

Videoportál byl již dříve dostupný pro zařízení společnosti Apple, uživatelé jej vedle klasických počítačů mohou sledovat také na chytrých televizorech značek Samsung, Panasonic a LG. Cena měsíčního předplatného představuje 189 korun, v rámci letní akce nyní televize za tuto cenu poskytuje dvouměsíční přístup do svého archivu.

Vlastní pořady na internetových stránkách i prostřednictvím mobilního telefonu či tabletu nabízí také další tuzemské televize. Prima umožňuje v rámci služby PrimaPlay přístup k pořadům všech svých stanic, včetně seriálových novinek či zahraničních dokumentů. Česká televize poskytuje přístup do svého archivu prostřednictvím služby i-Vysílání, dále má samostatné aplikace pro stanice ČT24 a ČT Sport. Pomocí chytrých telefonů a tabletů lze sledovat také například hudební stanici Óčko.