Novým členem představenstva ČSOB se stal Tomáš Kořínek

Nový člen představenstva ČSOB Tomáš Kořínek

Nový člen představenstva ČSOB Tomáš Kořínek Zdroj: csob

Novým členem představenstva ČSOB odpovědným za řízení rizik se stal od 1. ledna Tomáš Kořínek (47). Změna je v souladu s politikou řízení rizik v rámci skupiny KBC a regulatorními požadavky, včetně požadavku na oddělení výkonu této funkce od bankovních obchodů či řízení financí.

„Během posledních pěti let jsme ve skupině ČSOB posunuli práci s rizikem na vysokou úroveň. Naším cílem je, aby se kvalitní práce s rizikem stala výhodou pro nás a zejména pro klienty ČSOB. Ve své nové funkci se budu snažit, aby se nám povedlo tohoto ambiciózního cíle dosáhnout,“ uvedl Tomáš Kořínek.

Kořínek působí v ČSOB od roku 2009. Nyní je výkonným ředitelem útvaru řízení rizik skupiny. Po studiu na Fakultě elektrotechnické ČVUT působil v manažerských funkcích ve významných finančních institucích na českém trhu. Před nástupem do ČSOB byl členem představenstva ve Volksbank.

ČSOB, která je jednou z největších tuzemských bank, patří do mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC. Ta aktivně působí v Belgii a zemích střední a východní Evropy.

ČSOB koupí od mateřské KBC server Patria Online