O2 začne znovu ve své síti prodávat iPhony od Apple

iPhone 5S

iPhone 5S Zdroj: CTK/AP

Operátor O2 začne od pátku znovu ve své obchodní síti prodávat telefony iPhone amerického výrobce Apple. Uvedla to dnes firma v tiskové zprávě. Prodej těchto přístrojů společnost přerušila na konci roku 2011, když se s Applem nedohodla na obchodních podmínkách.

V nabídce operátora se objeví oba poslední modely iPhonu, tedy 5S a 5C za ceny od 16.800 respektive 11.520 korun. O2 se stala partnerem Apple pro distribuci iPhonů a díky tomu může nabízet nové modely ve stejný den, kdy budou oficiálně dostupné v ČR, podobně jako konkurenční T-Mobile a Vodafone.

Společnost dodala, že nabídne většinu dostupných modelů iPhone. „Věříme, že zájemci o tyto přístroje z řad našich zákazníků zamíří právě k nám také vzhledem k tomu, že disponujeme širokou obchodní sítí,“ uvedl ředitel divize rezidentních zákazníků O2 Jindřich Fremuth.

Návrat iPhonů dává O2 do souvislosti s rozšiřováním pokrytí svou rychlou mobilní sítí LTE, kterou firma buduje s T-Mobilem. Pro využívání sítě LTE je potřeba provést výměnu SIM karty za novější standard USIM. Případnou výměnu karty klienti obstarají zdarma na kterékoli prodejně O2.