On-line diskusím o fotbalu udávali tón Suárez a debakl Brazílie s Německem

V Brazílii startuje fotbalový šampionát

V Brazílii startuje fotbalový šampionát Zdroj: CTK

K nejdiskutovanějším zápasům fotbalového šampionátu vévodilo na internetu semifinálové utkání mezi domácí Brazílií a Německem, které skončilo nevídaným debaklem „kanárků“ 1:7, jak zjistil výzkum agentury Yeseter. Hráčům dominoval Luis Albert Suárez a jeho extempore během střetnutí s Itálií, v jehož závěru uruguayský útočník kousl protihráče.

Druhým nejdiskutovanějším utkáním bylo hned to zahajovací mezi Brazílií a Chorvatskem, během něhož zařídil domácí útočník Fred diskutabilním způsobem penaltu, se s odstupem umístil zápas mezi Uruguayí a Kostarikou a utkání Němců s Portugalskem.

Za Suárezem se mezi diskutovanými hráči umístil brazilský fotbalista Neymar, na němž leželo největší břímě dovést domácí tým k titulu, následovaný jedním z nejlepších hráčů současnosti, Argentincem Lionelem Messim, od něhož všichni očekávají, že právě na letošním šampionátu konečně vystoupí ze stínu legendárního Diega Maradony. Dále se často diskutovalo o Nizozemci Arjenu Robbenovi, jehož tým skončil těsně před branami finále, a portugalském střelci Cristianu Ronaldovi, který jako jediný z pětice nejdiskutovanějších hráčů nedokázal zařídit postup svého týmu ani ze základní skupiny.

Pořadí nejdiskutovanějších trenérů vede s velkým náskokem domácí Luiz Felipe Scolari před nizozemským trenérem Louisem van Gaalem a německými trenéry Joachimem Löwem a Jürgenem Klinsmanem, přičemž druhý jmenovaný vedl na šampionátu tým Spojených států.

Přehled zahrnoval diskuse na českém webu a sociálních sítích v období mezi 9. červnem a 10. červencem.