Plzeňští hokejisté natočili indiánské video

Natáčení indiánského spotu HC Škoda Plzeň

Natáčení indiánského spotu HC Škoda Plzeň Zdroj: HC Skoda Plzen

Natáčení indiánského spotu HC Škoda Plzeň
Natáčení indiánského spotu HC Škoda Plzeň
Natáčení indiánského spotu HC Škoda Plzeň
Natáčení indiánského spotu HC Škoda Plzeň
Natáčení indiánského spotu HC Škoda Plzeň
8
Fotogalerie
Hokejový klub HC Škoda Plzeň přichází s novým propagačním videem. Nový spot o délce jedné a půl minuty tematicky vychází z loga klubu, který má ve znaku indiána.

Spot, který vznikl díky podpoře sponzora klubu, společnosti BIOTRONIK, se natáčel za aktivní účasti hráčů i fanoušků klubu. V roli náčelníka se v něm objeví majitel HC Škoda Plzeň Martin Straka.„Dlouhou dobu jsem byl kapitánem mužstva a teď jsem majitelem klubu, z obojího má role náčelníka tak nějak vyplynula,“ říká Martin Straka.

„Využili jsme našeho v rámci extraligy poměrně unikátního indiánského znaku a chtěli jsme vyjádřit soudržnost hráčů a našich fanoušků,“ vysvětluje majitel klubu. „Chceme zdůraznit, že jsme jeden tým, bojovníci s odvahou a touhou po vítězství v rámci fair play. Hokej, nebo něco tomu velmi podobného, co lze přirovnat zejména k lakrosu, hráli původně právě severoameričtí indiáni,“ dodává Straka.

Minutu a půl dlouhý spot by se měl pravidelně objevovat zejména na velkoplošných obrazovkách v „kostkách“ před každým zápasem na stadionu. K vidění bude rovněž na klubovém kanálu na YouTube i na sociálních sítích.

„Naším úkolem bylo vytvořit něco, co podpoří jednotnou image klubu směrem k fanouškům i veřejnosti,“ říká Richard Procházka z kreativního studia Artishock. „Video jsme pojali jako motivační spot pro fanoušky. Prolínají se jím témata sjednocení v jeden tým a zároveň jeden kmen. Bojovníci, odvaha, vůle k vítězství, příprava na boj a fair play, to vše jsou motivy, které sjednocují svět hokeje i svět indiánů,“ vysvětluje Procházka.

Natáčení zabralo dvě noci. Záběry z příprav na zápas, chystání výstroje, nástupu na led či z jednotlivých herních situací vznikaly v šatnách a na ledové ploše plzeňské HM arény. První část natáčení se však odehrála v areálu plzeňského Westparku.

„Ten patří plzeňským ,indiánům‘, kteří s klubem už dlouhodobě spolupracují. Každý rok před prvním zápasem například zasvěcují a vykuřují domácí arénu a poslední dvě sezóny se podíleli i na slavnostním nástupu hráčů na led,“ dodává Procházka. Ve Westparku vznikly „indiánské“ záběry, například porada náčelníků v tee-pee, příprava na boj či bojový tanec kolem ohně.