Právnickou firmou roku je Havel, Holásek & Partners

Advokátní kancelář Havel - Holásek

Advokátní kancelář Havel - Holásek Zdroj: E15 - Michael Tomes

Právnickou firmou roku je kancelář Havel, Holásek & Partners, ocenění dnes získala jako nejlepší domácí kancelář. Prvenství pro mezinárodní právnickou firmu putuje do Weil, Gotshal & Manges. Informovala o tom společnost EPRAVO.CZ, která činnost právníků v Česku monitoruje dlouhodobě a soutěž pořádala podesáté.

Kancelář Havel, Holásek & Partners se stala vítězem i ve dvou odborných kategoriích. V právu hospodářské soutěže zopakovala loňské vítězství, nově letos zabodovala i v kategorii telekomunikace a média. V dalších kategoriích je tato kancelář zařazena mezi velmi doporučované.

Od příštího roku kancelář ponese nový název, a to Havel & Partners. Společnost tím reaguje na skutečnost, že Jan Holásek, který v roce 2001 kancelář spoluzakládal, své působení společníka ukončil v roce 2014. Společnost manažersky řídí Jaroslav Havel spolu s partnery zodpovědnými za rozvoj jednotlivých právních týmů. Kancelář má 26 partnerů, z nichž polovina je zároveň jejími společníky. Advokátní kancelář má pobočky v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě, působí v ní tým více než 180 právníků, 100 advokátů a více než 500 spolupracovníků. Právní poradenství poskytuje ve 12 světových jazycích ve více než 80 zemích světa.

Nadnárodní kancelář Weil, Gotshal & Manges získala kromě hlavní ceny také opětovné prvenství v kategorii fúze a akvizice, ale také v řešení sporů a arbitráží. V dalších sedmi se pak řadí mezi velmi doporučované.

Vítězství ve velmi sledované kategorii trestního práva letos opět připadlo firmě Brož & Sokol & Novák, jde o osmé ocenění v řadě. Kancelář v roce 1992 založili Jan Brož a Tomáš Sokol, v roce 1999 mezi společníky přistoupil Jiří Novák. V kanceláři nyní působí třicítka právníků, z nichž je 20 advokátů. Advokátní kancelář poskytuje právní služby v Praze a v Přerově. Advokát Sokol například obhajuje v korupční kauze kolem bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha Kateřinu Kottovou a Petra Kotta, v kauze nákupu letounů CASA je obhájcem exministryně obrany Vlasty Parkanové.

V loňském žebříčku se právnickou firmou roku pro domácí kancelář stala PRK Partners, v letošním žebříčku obhájila vítězství v kategorii bankovnictví a finance. Stejně tak loňský vítěz mezinárodní právnické firmy Dentons v letošním ročníku obhájil prvenství v kategorii developerských a nemovitostních projektů.

Vítěze určila nezávislá skupina hodnotitelů z řad firem a institucí a rovněž pořádající společnost EPRAVO.CZ. Záštitu nad letošním ročníkem opět převzal ministr spravedlnosti Robert Pelikán, výsledky byly slavnostně vyhlášeny v paláci Žofín.