Holáskovo jméno nevydrželo. Tři roky po jeho odchodu mění největší advokátní kancelář název

Advokát Jan Holásek

Advokát Jan Holásek Zdroj: Archiv Jana Holaska

Jaroslav Havel
Jaroslav Havel
3
Fotogalerie

Ke změně názvu obchodní firmy se rozhodla největší česko-slovenská advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners. Od prvního ledna příštího roku se přejmenuje na Havel & Partners. Rozhodla o tom jednohlasně valná hromada společnosti.

„Rozhodnutí o přejmenování firmy reaguje na skutečnost, že Jan Holásek, který s námi v roce 2001 kancelář zakládal, ukončil své působení společníka již ke konci roku 2014. Nový název tak lépe odráží skutečný stav fungování naší společnosti, kterou manažersky řídí Jaroslav Havel spolu s dalšími partnery zodpovědnými za rozvoj jednotlivých právních týmů,“ říká k hlavním důvodům změny názvu kanceláře její partner a jeden z pětice jejich zakladatelů Robert Nešpůrek.

Jan Holásek se po odchodu věnuje vlastním investičním projektům, zejména v oblasti nemovitostí a stavebnictví.

Kancelář má momentálně 26 partnerů, z nichž polovina je zároveň jejími společníky. Personální nárůst partnerských pozic a důraz na jejich podíl na vedení kanceláře byl v názvu firmy reflektován již v roce 2011, kdy se přejmenovala z původního Havel & Holásek na dosavadní Havel, Holásek & Partners.

Společnosti Havel, Holásek & Partners vzrostl v prvním pololetí zisk více než o pětinu, advokáti letos chtějí dosáhnout obratu 800 milionů korun. Advokátní kancelář už od poloviny loňského roku rozšířila své portfolio o trestní právo. Tradičně se zabývala především řešením obchodních sporů nebo poradenstvím při fúzích a akvizicích.