Přestupy (Strategie č. 05/12)

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Shutterstock.com

Přestupy

Komerční ředitel

Rudolf Kodytek Novým komerčním ředitelem společnosti Johnson & Johnson pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko byl jmenován Rudolf Kodytek. Jeho hlavním úkolem bude udržovat silné postavení a zajistit další růst společnosti v sektoru zdravotnických prostředků. Kodytek svou kariéru odstartoval v roce 1991, kdy jako čerstvý absolvent VÚT v Brně nastoupil do Jihlavanu, tradičního výrobce hydrauliky. V roce 1994 odešel do Procter & Gamble, kde se vypracoval na team leadera pro klíčové zákazníky. Od roku 2004 působil ve vrcholných manažerských pozicích v Gillette, PepsiCo ČR a SR a Groupe SEB.

Rudolf KodytekRudolf Kodytek

Ředitel Trade Marketingu a Category Managementu Jan Želízko

Po více než tříletém působení v rámci firemního Job Rotation se z Vídně vrací do Henkel ČR Jan Želízko. Regionální pozici v Key Account Managementu CEE vystřídal na pozici ředitele oddělení Trade Marketing a Category Management v rámci divize Pracích a čisticích prostředků. Jeho úkolem bude strategické řízení category management projektů a podpora značek společnosti Henkel u zákazníků v obou zemích.

Jan ŽelízkoJan Želízko

Generál v Albatrosu

Pozici generálního ředitele nakladatelského domu Albatros Media přebírá dosavadní výkonný ředitel Václav Kadlec. Bude rovněž jmenován též předsedou představenstva společnosti a jednatelem dceřiných společností skupiny. Střídá Michala Krejčího, který odešel z osobních a zdravotních důvodů.

Václav KadlecVáclav Kadlec

Equa Bank má obchodního ředitele

Novým členem představenstva a obchodním ředitelem Equa bank se stal Petr Řehák, který přišel ze Citibank, kde byl členem vedení banky a ředitelem retailového bankovnictví.

Petr ŘehákPetr Řehák

Microsoft oznamuje změny

Microsoft má nového manažera divize Microsoft Office. Stal se jím Martin Hruška, dosavadní manažer obchodního týmu pro partnerský prodej. Stejně jako jeho předchůdce Aleš Růžička je Hruška zodpovědný za veškerou činnost divize.

Martin HruškaMartin Hruška

Francouzská posila v Becherovce

Novým finančním ředitelem společnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka se stal Romain Benoist. Přinesl si dlouholeté zkušenosti v oblasti finančního řízení ze skupiny Pernod Ricard.

Romain BenoistRomain Benoist

Petr Michl: Nový šéfredaktor Marketing Journalu

Po více než půlročním vedení Barbory Novosadové se osud Marketing Journalu ocitl v nových zkušených rukou. Novým šéfredaktorem odborného serveru s informacemi z oblasti marketingu, public relations, reklamy i sociálních sítí se stal Petr Michl, který je zároveň pravidelným přispěvatelem odborných článků z oblasti marketingových trendů. Michl má zkušenosti jak z oblasti marketingu a public relations, tak z novinařiny. Působil jako šéfredaktor internetového magazínu iGizmo.cz, redaktor časopisu Fresh marketing i jako copywriter v Adisonu. Dodnes občasně opráší i pero hudebního publicisty pro portály Freemusic.cz či Xplaylist.cz. Kromě okruhu autorů chce nový šéfredaktor rozšířit i možnosti partnerství, která zaručují Marketing Journalu čerstvé zpravodajství z důležitých oborových konferencí, seminářů či summitů.

Petr MichlPetr Michl

Zuno rozšiřuje řady

Zuno má novou posilu - produktovou manažerkou pro běžné a spořicí účty a termínované vklady se stala Lucie Osvaldová. Dříve pracovala čtyři roky v Poštové bance na Slovensku i v České republice. Zkušenosti získala také v ČSOB. V bankovním sektoru se pohybuje již 13 let.

Lucie OsvaldováLucie Osvaldová

Pro značkovější čepování

Společnost Heineken ČR má nového Group Brand Managera pro pivní značky Zlatopramen, Březňák, Hostan a nealkoholické pivo Fríí. Stal se jím Maďar David Zappe. Dříve působil ve společnosti BA Tobacco jako brand manažer značky Pall Mall pro celou západní Evropu.

David ZappeDavid Zappe

Nové oddělení ve Volksbank

Volksbank CZ se od začátku dubna rozšířila o nové oddělení Export and Trade Finance, jehož vedením byl pověřen Pavel Svěrák. Před nástupem do Volksbank CZ pracoval od roku 2006 pro českou pobočku belgické finanční instituce Fortis Bank jako ředitel oddělení Trade, Export & Project Finance.

Pavel SvěrákPavel Svěrák

Z moderátora editorem

Roman Pistorius, který se objevoval pravidelně v moderátorské dvojici s Marcelou Augustovou až do konce března v hlavní zpravodajské relaci České televize, odchází na Novu, kde bude editorem Televizních novin. Na Nově Pistorius už jednou pracoval, v 90. letech jako redaktor. V České televizi pracoval Pistorius od roku 2002 - v Událostech skončil poté, co tato zpravodajská relace prošla kompletní obměnou grafiky i stylu moderování.

Roman PistoriusRoman Pistorius

Viceprezident GTS CE

Skupina GTS Central Europe jmenovala Sunnyho Kumara viceprezidentem a ředitelem obchodního rozvoje. Bude zodpovědný za budování nových vztahů s mezinárodními korporacemi a poskytovateli služeb v rámci regionu střední a východní Evropy.

Sunny KumarSunny Kumar

Railreklam posiluje

Pozici ředitelky pro prodej a marketing společnosti Railreklam zastává nově Jitka Bílková. Na starost má posílení obchodních a marketingových aktivit na českém trhu. Přichází z firmy JCDecaux Group, kde patnáct let zastávala různé obchodní pozice. Poslední tři roky zde vedla obchodní oddělení.

Jitka BílkováJitka Bílková

Ekospol hlásí povýšení

Aleš Jungman byl jmenován do pozice zástupce vedoucího oddělení výběrových řízení a rozpočtů developerské společnosti Ekospol. Jungman přišel do společnosti loni z vlastní stavební firmy JSH stavby. Předtím sbíral zkušenosti ve společnosti Berounská stavební.

Aleš JungmanAleš Jungman

Přestup do HP

Společnost HP oznámila, že na pozici obchodního manažera divize HP TS nastoupil Jiří Strýček. Jiří Strýček ručí za plnění plánů v oblasti prodeje servisních a konzultačních služeb v oblasti ICT infrastruktury. Dříve pracoval v Grall Technology (později S&T) a Dagis (později Autocont). Naposledy působil ve společnosti Exact Software.

Jiří StrýčekJiří Strýček

V obchodní síti Home Credit

Novým ředitelem obchodní sítě společnosti Home Credit se stal Jan Plaček. Na své pozici bude zodpovědný za fungování, rozvoj a strategii obchodní sítě společnosti v České republice. Přichází z pojišťovny Uniqa, kde čtyři roky zastával pozici ředitele pro jižní Moravu.

Jan PlačekJan Plaček

Posila pro P3

Společnost PointPark Properties (P3) přivítala nového člena slovenského management týmu. Do pozice Head of Development P3 Slovensko byl jmenován Peter Jánoši. Dříve řídil divizi industriálních nemovitostí v realitní agentuře CB Richard Ellis na Slovensku.

Peter JánošiPeter Jánoši

Pan vedoucí katedry obchodu

University of New York in Prague oznámila jmenování Kevina M. Capudera na post vedoucího katedry obchodu. Bude zodpovídat za všechny aspekty vedení studijních programů v oboru obchodní administrativy na univerzitě UNYP.

Kevin CapuderKevin Capuder

Ředitel podnikového poradenství

Novým ředitelem v oddělení podnikového poradenství společnosti Deloitte se stal Kristijan Fiket. Poslední dva roky zastával post výkonného ředitele výrobce nákladních automobilů Tatra v Kopřivnici.

Kristijan FiketKristijan Fiket

TBWA Praha: Posily do manažerského týmu

Do týmu TBWA Praha nastoupila na pozici Brand Manager Nikol Kargerová. Bude mít na starosti komunikaci značky Vichy v ČR a SK a BTL projekty značky Pedigree. Do TBWA přišla z Publicisu, kde působila čtyři roky a mimo jiné pracovala na značkách Citibank, Sanofi a Zentiva. Dalším novým členem týmu je Tereza Vaňková (přišla z Y&R Praha, kde pečovala o klienty Philip Morris, Staropramen Cool Lemon a Národní divadlo), která nastoupila na pozici Brand Manager pro klienty AkzoNobel, Lukoil, Nissan a Michelin. Tým Brand Managerů doplnila Klára Jahodová, která bude pečovat o klienty Henkel a Tchibo. V minulosti působila v agentuře Wunderman jako Account Manager pro Telefonicu 02 a v Komerční bance jako Marketingový Specialista komunikace.

Deputy Creative Director

Agentura McCann Erickson Prague vítá ztraceného syna. Zdeněk Hejda se po několika letech vrací, stejně jako nedávno Lars Killi, a nastupuje na pozici Deputy Creative Director. Architekt Zdeněk Hejda opustil McCann Erickson jako Senior Art Director v roce 2008. Ještě před tím, než z agentury odešel, se podepsal například pod několikrát oceněnou kampaň Vzkaz v lahvi pro Nadaci Terezy Maxové. V období od roku 2008 pracoval v agenturách WMC Grey a Symbio. Do McCann Erickson nově nastoupil jako Deputy Creative Director a podle informací z agentury by měl po boku kreativního ředitele Larse Killiho pracovat na posílení podpisu sítě McCann Worldwide v Čechách a zároveň zužitkovat zkušenosti, které v mezičase získal na digitálním poli. Nejbližším spolupracovníkem Zdeňka Hejdy v agentuře bude kreativní ředitel Lars Killi, který se do McCann Erickson vrátil začátkem letošního roku po dvouletém období, které strávil jako partner agentury Frontier.

Zdeněk HejdaZdeněk Hejda

Senior Copywriter

Kreativní gang McCann Erickson Prague však hlásí i další posilu: Na pozici senior copywriter nastupuje mezinárodně oceňovaný Ondřej Souček, po letech strávených v agenturách Euro RSCG , Mark/BBDO, Saatchi & Saatchi a VCCP.

Ondřej SoučekOndřej Souček