Prima koupila podíl ve videoportálu you.bo, denně ho navštíví 300 tisíc lidí

Studio TV Prima

Studio TV Prima Zdroj: Tomas Novak/Euro

Společnost FTV Prima Holding koupila podíl ve firmě Trendy Media, která provozuje videoportál s uživatelskými videy you.bo. Je to největší akvizice této mediální skupiny v posledních letech. Podmínky transakce Prima nezveřejnila.

„Vstupem Primy do tohoto úspěšného projektu chceme ještě více posílit naši pozici ve video obsahu. Způsob konzumace videí se rychle mění, a proto potřebujeme rozšířit naši nabídku směrem ke krátkým videím, novým formátům a talentům,“ uvedl generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Videoportál s krátkými uživatelskými videi funguje od roku 2013, denně jej navštíví až 300 tisíc uživatelů. Kromě webové verze využívá i mobilní aplikace umožňující videa natáčet.

„V rámci you.bo budeme ve spolupráci s Primou aktivně vyhledávat nové talenty, budeme s nimi pracovat a pomáhat jim v jejich kariéře,“ podotkl jednatel společnosti Trendy Media Karel Tlusťák. První vzájemnou spoluprací je zábavná show Hrajeme s Alim na Primě Cool, ve které se objevují takzvaní youtubeři, tedy osobnosti internetu.

Videa lákají i další mediální hráče

Videoobsahu se dlouhodobě věnuje Nova, která například v minulém týdnu oznámila nové on-line projekty pro svůj portál Nova Plus. Podobným směrem se ale stále častěji obrací i původně netelevizní hráči.

Například mediální skupina Mafra na konci týdne spustí portál Playtvak.cz nabízející videa ve dvaceti programových řadách se čtyřmi premiérami denně. Od letošního roku funguje také webový projekt Aktuálně.TV vydavatelství Economia, jež navázalo na loňský start DVTV.