Quadriga universita zahájila výzkum využití sociálních médií

manažeři

manažeři

Více než čtyřicet tisíc zástupců korporací je pozváno do průzkumu vztahu zástupců evropských společností k sociálním médiím.

Quadriga univerzita aplikovaných věd v Berlíně, mezinárodní síť komunikačních agentur ECCO International Communications Network, která patří k největším světovým sítím PR agentur, a německý člen sítě ECCO –Advice Partners – zahájili výzkum zkoumající využití sociálních médií evropskými podniky.

Více než 40 000 zástupců různých korporací je pozváno do průzkumu s názvem „Rizika, hledání příležitostí: Evropské společnosti a využití sociálních médií“, který proběhne v několika následujících týdnech. Důraz bude kladen na potenciál, infrastrukturu, schopnosti, znalosti a postoj evropských společností k využívání sociálních médií.

Vyhledávají firmy aktivně možnosti dostupné v rámci Web 2.0? Nebo se jen snaží udržet krok s dynamikou vývoje internetu? Víte, jak podniky v Evropě využívají sociální média? Na tyto a podobné otázky se v rámci svého výzkumu zaměřuje Quadriga University.

Závěry výzkumu budou zveřejněny v únoru 2012. V České a Slovenské republice spolupracuje na provedení výzkumu agentura Czech P.R., která je českým členem sítě ECCO.