Rádiu Classic FM bude radit bývalý ministr kultury Jiří Besser

Kvůli tomu, že zamlčel vazby na odsouzeného korupčníka Pavla Hrácha, zřejmě ministr kultury Jiří Besser (za TOP 09) skončí ve vládě.

Kvůli tomu, že zamlčel vazby na odsouzeného korupčníka Pavla Hrácha, zřejmě ministr kultury Jiří Besser (za TOP 09) skončí ve vládě. Zdroj: Jiri Kotatko, Sedmicka

Bývalý ministr kultury Jiří Besser se ujme pozice poradce pro strategický rozvoj rádia Classic FM. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) totiž včera schválila převod 100 procent obchodních podílů ve společnostech, které drží licence k vysílání obou rádií na společnost Voice of Prague.

Nový vlastník nehodlá zásadně měnit strategii směřování rádií. „Obě rádia mají zajímavý rozvojový potenciál na důležitém posluchačském trhu v Praze. Jak Classicu, tak i Expresu chybí výraznější marketing a tváře, obě stanice si zaslouží také investice do techniky i do nových technologií a cest, jak se dostávat k posluchačům,“ uvedl za Voice of Prague šéf obou rádií David Šimoník.

„Classic FM i Expresradio staví na dobré značce, stabilní skupině posluchačů a kvalitním týmu lidí, kteří se o jejich vysílání starají,“ dodává David Šimoník.

Za novým vlastníkem rádií stojí Petr Stuchlík, spoluzakladatel finančně-poradenské společnosti Fincentrum.