Rákosník a spol. zakládají Rubikon PR

Šimon Rákosník

Šimon Rákosník

Na české PR scéně se s počátkem roku objevila nová agentura. Jejími zakladateli jsou konzultanti z velkých českých agentur Grayling a AMI Communications.

Agenturu řídí Šimon Rákosník, který do prosince pracoval pro klienty Google a Visa Europe u agentury Grayling. Konzultantský tým dále tvoří Robert Hladil, který čtyři roky pracoval v agentuře AMI Communications na klientech, jako Havel, Holásek & Partners, Exekutorský úřad Přerov a dalších. Třetím partnerem agentury je Ondřej Tesař, který v AMI Communications pracoval zejména pro korporátní klientelu. Mezi jeho největší klienty patřila nezisková společnost Asekol, Emporia, Lockheed Martin, BAE Systems či sázková kancelář Chance.

V současné době má agentura podle Rákosníka potvrzenou spolupráci s klientem z oblasti energetiky a domlouvá podmínky spolupráce s dalšími klienty. „Velmi pozorně sledujeme například startupovou scénu a chceme oslovovat nadějné české projekty, kterých v současnosti vzniká hodně spolu s tím, jak se v České republice pomalu zvedá “startupová vlna”, na kterou jsme dlouho čekali,” říká o strategii nové agentury Šimon Rákosník a dodává, že s využitím zkušeností s korporátní komunikací se Rubikon PR chystá oslovovat i velké hráče, například z oboru energetiky, finančních služeb, IT a práva.