Redesignu webu ČD se chopí Symbio Digital

Webové stránky Českých drah čeká redesign

Webové stránky Českých drah čeká redesign Zdroj: archiv

Nový vzhled webových stránek Českých drah navrhne agentura Symbio Digital, která uspěla ve výběrovém řízení. Návrh pak železniční dopravce zrealizuje vlastními silami.

České dráhy (ČD) uspořádaly vícekolové výběrové řízení na novou podobu svých webových stránek, ze kterého vyšla vítězně kreativní agenturu Symbio Digital. Ve spolupráci těchto dvou subjektů vznikne v následujících měsících kompletně nový návrh grafické podoby stránek.

„Design vnímáme jako prostředek, jak dostat k uživatelům přínosný obsah v co možná nejkratším čase. A my máme obsahu skutečně hodně, proto rozhodl především čistý a jednoduchý návrh Symbia, který plně vyhovoval našim představám,“ vysvětluje rozhodnutí v tendru Roman Menc z marketingového oddělení ČD.

V rámci projektu dodá Symbio kompletní grafický návrh stránek, následnou implementací a technickým řešením webu se budou ČD zabývat interně.

České dráhy už se Symbiem spolupracovaly na designu úspěšné mobilní aplikace pro Android i iOS Můj vlak, která umožňuje vyhledávat spoje a kupovat jízdenky přímo z chytrých telefonů.