Retro Music TV mění grafiku

Retro Music TV mění grafiku

Retro Music TV mění grafiku

Česká žánrová televizní stanice Retro Music Television mění po třech letech svou grafickou podobu. Zároveň přechází z tradičního formátu 4:3 na moderní 16:9. Vysílané klipy ale zůstanou v původním formátu, vzniklý prostor bude využíván jako informační box.

„Podařilo se nám vyhnout se nevzhlednému deformování klipů, ke kterému se uchylují některé hudební televize, které přešly na moderní formát 16:9. Věříme, že diváci, kteří milují hudbu stejně tak jako my v Retro Music TV, ocení atraktivní a předně funkční grafický relaunch i užitečné informace, které publikujeme nonstop,“ sdělil po testovacích projekcích jednatel stanice Pavel Attel.

Zároveň dodal, že v informačním boxu diváci získají přehled o historii umělce, kompletní diskografii, milnících i zajímavostech z jeho kariéry, uvidí cover alba, na němž aktuálně vysílaný song vyšel, i aktuální playlist 5 klipů, 2 odehrané, aktuálně přehrávaný a 2 následující. „Tím reagujeme na diskuzi na našem webu, v níž se diváci často na tyto informace dotazují,“ říká Attel.

Novou tvář, kterou pro stanici vytvořilo grafické studio Oficina, uvidí diváci RMT poprvé 1. července. Ke stejnému datu stanice mění i programové schéma.

Retro Music TV mění grafikuRetro Music TV mění grafiku