Rošáda ve vedení Aeroholdingu: Fuksa získá další funkci

Ivan Fuksa

Ivan Fuksa Zdroj: ctk

Vedení dceřiných společností Českého Aeroholdingu projde personální rošádou. Od 1. července bude členem dozorčí rady Holidays Czech Airlines bývalý rebelující poslanec ODS Ivan Fuksa, který od ledna působí jako místopředseda představenstva celého Aeroholdingu. Členem představenstva Českých Aerolinií se dále stane Martin Štolba (40), dosavadní předseda představenstva v Czech Airlines Handling.

„Jednotliví členové představenstva Českého Aeroholdingu mají nějakou úlohu v dozorčích radách jednotlivých dcer,“ uvedla mluvčí Aeroholdingu Michalela Lagronová s tím, že takovýto postup je v rámci skupiny běžný. Předsedou dozorčí rady Českých Aerolinií je například předseda představenstva Aeroholdingu Miroslav Dvořák.

Štolba se kromě člena představenstva ČSA stane rovněž viceprezidentem pro provoz. Vystřídá Marka Týbla, který podle Lagronové z představenstva dobrovolně odchází a bude plně věnovat létání jako kapitán dálkového letounu Airbus A330.

Volnou pozici po odcházejícím Štolbovi v Czech Airlines Handling obsadí Pavel Haleš, který se stane předsedou představenstva a ředitelem společnosti a zároveň opustí pozici výkonného ředitele pro pozemní provoz. Tu po něm obsadí dosavadní šéf marketingu Jiří Jarkovský. Členem představenstva Czech Airlines Handling se dále stane Michal Soukup, který po Jarkovském přebere pozici výkonného ředitele pro obchod a marketing. Poslední změnou v představenstvu některé z dcer Českého Aeroholdingu je zvolení Josefa Adama členem představenstva Holidays Czech Airlines.

Fuksa od roku 2007 působil jako 1. náměstek ministra financí a z titulu této funkce předsedal dozorčí radě Českých aerolinií a zasedal i v dozorčí radě Letiště Praha. V letech 2010 až 2011 byl ministrem zemědělství. Vloni v listopadu neúspěšně kandidoval na post šéfa ODS proti Petru Nečasovi.