Samsung chystá širokou kampaň na vyprodaný Note 7

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 Zdroj: Samsung

Od začátku září spustí společnost Samsung relativně silnou kampaň na svou novinku Samsung Galaxy Note 7. Zájem o nový model předčil očekávání. V předprodejích, které společnost zahájila 16. srpna, byl během týdne vyprodaný. Svou roli sehrál jistě i dárek zdarma: na českém trhu se jednalo o brýle pro virtuální realitu.

Do volného prodeje se Note 7 dostane v Česku až 16. září. Uvedení modelu na trh bude doprovázet široká reklamní kampaň.

„Klíčový pro nás bude digitál, ale jdeme i do televize s targetovaným sponzoringem. Budeme mít i outdoor, který pro nás slouží jako relativně silné doplňkové médium. V kampani se soustředíme hlavně na komunikaci hlavních tří novinek, které produkt má: voděodolnost, skenování oční duhovky a pero S Pen, které je také voděodolné,“ řekl Strategii Marek Havlíček, senior brand manažer společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Sázka na věrné

Pokud jde o cílení kampaně, jedná se podle Havlíčka o velice specifickou skupinu. „Nemůžeme říct, že to je jen skupina top manažerů nebo byznysmenů, protože Note si našel svoji cílovou skupinu skrz různé segmenty,“ vysvětlil.

„Pracujeme hodně i se CRM (řízení vztahů se zákazníky – poznámka redakce), díváme se, kdo jsou uživatelé předchozích verzí, a snažíme se na ně zacílit,“ doplnil s tím, že právě CRM je pro tuto kampaň zásadním nástrojem.

„Uživatelé Note jsou k produktu hodně loajální a velmi je zamrzelo, že loni jsme Note 5 nepředstavili. Drží ale s námi a těší se na Note 7. Oslovujeme tedy i přímo stávající uživatele. V rámci CRM jde o hodně targetovanou komunikaci,“ shrnul Havlíček.

Kampaň je plánovaná až do října. V předvánočním čase ale Samsung chystá další kampaně. Více o nich i o dalších zajímavostech se dočtete v rozhovoru s Markem Havlíčkem, který vyjde v zářijovém čísle Strategie.