Scanner: Fotbalový míč pro leváky

Míč pro leváky z Arsenalu

Míč pro leváky z Arsenalu Zdroj: archiv

Konečně je to tady: po generace přetrvávající diskriminace leváků ze strany praváků končí, alespoň ve fotbale.

Zatímco levorucí hudebníci, řidiči a další se musejí nadále vyrovnávat s nástrahami svých „pravorukých“ zařízení (od klaviatury až po umístění řadící páky), nezřídka s nepěknými důsledky pro vlastní zdraví, fotbalisté jsou na tom lépe: levonohý balon již je na světě. Minulou středu zveřejnil londýnský velkoklub Arsenal FC video, v němž tento technologický výdobytek představuje.

Vynález, jenž může posunout běh dějin (nejen fotbalu a veškerých míčových sportů, nýbrž i širší společnosti) o významný krok k rovnoprávnosti obou hemisfér lidského mozku, využívá fyzikálních vlastností míče při střetu s kopačkou. Jak vysvětluje senior line product manager Arsenalu, vlákna povrchu levonohého míče jsou ve srovnání s povrchem míče standardního orientována obráceně. Při úderu levou nohou tak reaguje levonohý míč stejně spolehlivě jako běžný míč při úderu nohou pravou.

(Scanner předpokládá, že po levonohém míči bude největší poptávka ze strany pražské Slavie, která má pro jeho bohaté využití obzvlášť příznivé předpoklady.)

Leváci konečně dosáhli rovnoprávnosti

Video vypustil Arsenal na serveru YouTube 1. dubna coby aprílový žert. Jak bývá zvykem, mnoho fotbalových fanoušků upřímně spekulovalo nad technickými detaily převratného vynálezu; inu, fotbal je fotbal. Podle subjektivního hodnocení Scanneru (sám je samozřejmě levák) to byl nejvtipnější z letošních korporátních aprílových počinů.