Šestka v září pozve na letadla

Letiště praha, ilustrační foto

Letiště praha, ilustrační foto

Čtrnáct zářijových dní v OC Šestka bude věnováno letadlům. Vedení centra využije přesunu leteckého provozu na vedlejší dráhu a ve spolupráci s Letištěm Praha připraví pro návštěvníky na střechu dalekohledy a dovnitř doprovodné akce.

OC Šestka pokračuje podobně jako řada dalších nákupních center v pořádání doprovodných akcí pro zákazníky. Je to jedna z možností, jak zvýšit návštěvnost centra a zároveň zvednout nájemcům tržby.

Takže čtrnáct zářijových dní (od 12. 9. - 26. 9.) v OC Šestka v pražské Ruzyni bude věnováno letadlům a létání. Díky přesunu provozu na vedlejší přistávací a vzletovou dráhu bude v této době k vidění v těsné blízkosti obchodního centra na třicet druhů letadel, mezi kterými nebudou chybět ani vzdušní obři typu Boeing 747, Airbus 330-200 či Boeing 777-200. Ve špičce se letečtí fandové mohou dočkat až 33 příletů za hodinu. Na střeše obchodního centra budou zdarma k dispozici dalekohledy k zapůjčení. Pro snadnější orientaci mezi sledovanými letouny zde budou připraveny informační panely s obrázky častých typů letadel.

V prostorách OC Šestka bude k nahlédnutí expozice popisující vývoj Letiště Praha od historie až po plánovanou budoucnost. Ta bude doplněna o projekci krátkých filmů a výstavu modelů letadel. Pro děti i dospělé budou připraveny atrakce a soutěže, ve kterých mohou vyhrát třeba exkurzi do neveřejných prostor letiště nebo model letadla.