Soukup přebírá vedení TV Barrandov

Jaromír Soukup

Jaromír Soukup

Televize Barrandov a vydavatelství Empresa Media sjednocují své vedení. Jaromír Soukup se stal předsedou představenstva Empresa Media a její dceřiné společnosti Barrandov Televizní studio.

„Empresa Media se jako nový většinový vlastník bude nadále podílet na úspěšném rozvoji TV Barrandov a výrobě zpravodajských a publicistických pořadů, kterými již dnes naplňuje vysílací schéma,“ uvedla v tiskové zprávě výkonná ředitelka Empresa Media Kateřina Jelínková.

Z titulu funkce předsedy představenstva se Jaromír Soukup také dnešního dne ujal řízení televize Barrandov. „Jedná se o stejný princip, jako ve společnosti Médea Group či vydavatelství Empresa Media. Pověřenou výkonnou ředitelkou televize Barrandov se stává Marcela Hrdá, Roman Bradáč bude zastávat pozici technického ředitele televize,“ upřesnila mluvčí televize Barrandov Petra Hrušová.

Vydavatelství podepsalo smlouvu o převodu cenných papírů v prosinci 2012, do vlastnictví Empresa Media přešly v minulých dnech. Barrandov Televizní Studio požádal Radu pro televizní a rozhlasové vysílání o udělení nové licence, čemuž rada obratem vyhověla.