Soukupova Empresa Media kupuje časopis Profit

Jaromír Soukup

Jaromír Soukup

Společnost Empresa Media, kterou ovládá podnikatel Jaromír Soukup, kupuje s účinností od 1. prosince ekonomický časopis Profit.

Týdeník doposud vydávala firma Stanford. Soukup už v říjnu převzal také časopisy Týden, Instinkt a Mladý svět a jejich online verze. Spojí tak pod jednou střechou zpravodajské, ekonomické a společenské týdeníky. Vlastní rovněž mediální agenturu Medea Group.

„Postupujeme i v tomto případě tak, že přebíráme vydavatelská práva včetně redakce Profitu. Ta se proto přesune do prostor Empresa Media v Panské ulici a začlení se do stávající struktury vydavatelství,“ uvedla výkonná ředitelka společnosti Kateřina Jelínková.

Profit vychází každé pondělí a desetkrát ročně vydává redakce také magazín Český export. Podle posledních dat průzkumu čtenosti Media projekt za druhé a třetí čtvrtletí tohoto roku byl auditovaný prodaný náklad Profitu 20 213 kusů a čtenost 27 tisíc. V žebříčku čtenosti ekonomických časopisů je na čtvrtém místě za Ekonomem, Eurozpravodajem a Eurem, jejichž čtenost činila 90 tisíc, 88 tisíc a 75 tisíc.